Kérdés esetén keress minket bizalommal! +36203256621 
info@purelash.hu

Összetevő kisokos

Lactic acid - tejsav

2023.06.22 20:52
Lactic acid - tejsav

Tejsav, mely előállítható a tejből, bár a kozmetikumokban leginkább mesterségesen előállított verziót használnak. Az AHA-savak csoportjába tartozik, a bőr legfelső rétegére hámlasztó hatása van.

A szépségápolás világában sokféle összetevő található, amelyek segíthetnek a bőrünk egészségének és szépségének megőrzésében. Az egyik ilyen csodálatos összetevő a tejsav, amely természetes forrásból származik és számos kozmetikai termékben megtalálható. Ebben a bejegyzésben közelebbről megvizsgáljuk a tejsavat, annak előnyeit és hogyan lehet integrálni a szépségápolási rutinunkba.

Mi is az a Tejsav?

A tejsav egy alfahidroxisav (AHA), amely természetesen megtalálható például tejben és tejtermékekben. Ezt az összetevőt gyakran fermentációs folyamatok során is előállítják, és a kozmetikai iparban is kedvelt, mivel számos bőrápolási előnnyel rendelkezik.

Tejsav a szépségápolásban

Az egyik fő előnye a tejsavnak a hámlasztó hatás. Az AHA savak képesek eltávolítani az elhalt hámsejteket a bőr felszínéről, így friss, sugárzó bőrt eredményeznek. A tejsav enyhe hámlasztó hatása segíthet a pórusok tisztán tartásában és a bőr textúrájának javításában.

Rendszeres használatával a bőr láthatóan ragyogóbb és egészségesebb lehet.

Bár az AHA savak eredetileg hámlasztók, a tejsav enyhe hidratáló hatással is bír. Segíthet a bőr hidratáltságának megőrzésében és a szárazság elleni küzdelemben.

A tejsav segíthet a ráncok és a pigmentációs problémák kezelésében is. Rendszeres használat esetén a tejsav hozzájárulhat a bőr egyenletesebbé tételéhez és a finom vonalak és ráncok csökkentéséhez.

Mielőtt bármilyen új terméket bevezetnél a szépségápolási rutinodba, mindig végezz bőrpróbát, hogy megbizonyosodj róla, hogy nincs irritáció vagy allergiás reakció.