Kérdés esetén keress minket bizalommal! +36203256621 
info@purelash.hu

BLOG

Anagén szakasz

2023.06.22 20:52
Anagén szakasz

A szempilla anagén fázisa, a szempillák növekedési ciklusának az első és legfontosabb szakasza. A szempillák növekedésének három fő fázisa van: az anagén, a katagén és a telogén fázisok. Az anagén fázis során történik a szempillák aktív növekedése, és ebben az időszakban érik el a szálak a maximális hosszukat.

 

Az anagén fázis időtartama személyenként változik, de általában 30 és 45 nap közötti. A szempillák 80-85% található egyszerre ebben a fázisban. Az anagén szakasz határozza meg a szempilla hosszát és vastagságát, a szempillanövesztő szérumok és vitaminok is elősegíthetik a növekedést. 

A szempillák anagén fázisa érzékeny a környezeti hatásokra és az életmódra, számos tényező befolyásolhatja:

Genetika: A genetikai tényezők határozzák meg, milyen hosszúak és vastagok lesznek a szempilláid. 

Életmód: Az egészséges életmód, beleértve a kiegyensúlyozott étrendet és a megfelelő alvást, segíthet támogatni a szempillanövekedést.

Szempillaápolás: A megfelelő szempillaápolás, például a szempillanövesztő szérumok használata és a kíméletes sminkeltávolítás segíthet megőrizni a szempillák egészségét.

Sérülések: A szempillák sérülhetnek a túlzott szempillaspirál használat, a szem dörzsölése vagy a rossz minőségű sminktermékek használata következtében.