Kérdés esetén keress minket bizalommal! +36203256621 
info@purelash.hu

BLOG

Szempillahullás ősszel

2023.10.13 13:50
Szempillahullás ősszel
Te is tapasztaltad, hogy ősszel több pillaszálad és hajszálad hullik ki, mint szokott? Ezzel nem vagy egyedül! Nézzük meg, mi okozza az őszi pillahullást és mit tehetünk ellene!
Szűcs-Oriskó Eszter írása

 

Rossz hangulat: beköszönt az őszies idő, csökken a hőmérséklet, a fákról hullanak a falevelek (mint a hajunk és a pilláink is ...), minden az elmúlásról szól, ami a hangulatunkra is kihatással van, lehangoltabbak, erőtlenebbek és borúlátóbbak leszünk.

- Vitaminhiány: a nyáron sok friss gyümölcshöz jutottunk, melyekben a vitaminok koncentrációja is nagyobb volt, így jóval több értékes tápanyaghoz jutottunk. Az ősz beköszöntével viszont már csak olyan gyümölcsökhöz juthatunk, melyek sokat utaznak, hogy ide érjenek vagy üvegházban, fóliasátorban nevelik őket, melyeknek ezáltal kisebb lesz a vitamintartalmuk, ez pedig azt jelenti, hogy mi is kevesebb vitaminhoz jutunk.
- Kevesebb folyadékbevitel: a nyári hónapokban automatikusan több folyadékot viszünk be a szervezetbe, ez ősszel csökken.
- Lassabban nő a szempilla és a haj: nyáron gyorsabban nő, mert több napsütés és D vitamin éri. Ősszel és télen "alvóbb" fázisban van, így lassabb a növekedés.

Mit tehetünk, hogyan előzhetjük meg?
- A haj és a pilla is nagy részben vízből és kisebb részben fehérjéből (keratinból) áll. Fontos mindkettő folyamatos bevitele. Ha jól megnézed, a testépítő hölgyek szempillája felkészülési időben különösen egészséges, vastag, erős.
- Igyál sok folyadékot!
- Gondoskodj a megfelelő fehérje bevtitelről. Napi egy-két protein szelet már sokat segíthet.
- Töltsd fel a szervezeted vitamin-és ásványianyag készletét
- Nyár végén már célszerű speciális növesztő szérumokat használni, de ügyelj rá, hogy olajmentes legyen, ellenkező esetben nem lesz tartós a pilla-szetted!!!
- Ha van rá lehetőséged, relaxálj, hogy a hangulatod is jobb legyen 
Szűcs-Oriskó Eszter írása.
Eszter egy fantasztikus szempilla stylist, munkáit itt találhatjátok meg: 
Facebook: https://www.facebook.com/eszter.orisko.lashdesignangmakeup