Kérdés esetén keress minket bizalommal! +36203256621 
info@purelash.hu

BLOG

Miért fontos a szempillasampon?

2023.08.23 20:52
Miért fontos a szempillasampon?

A műszempillát viselők számára az elsődleges szempont általában a pillák hosszantartó megőrzése. Fontos tudni, hogy az olaj alapú termékek, micellás vizek, olajat tartalmazó sminklemosók és krémek nem ideálisak a műszempillák tiszítására, hiszen gyengítik a ragasztó kötését. Ha ilyen termékeket alkalmazol, akkor még a legprofibb szempilla stylist munkája sem lesz tartós.

Másik fontos szempont szokott lenni a pillák és a szem egészsége. A megfelelő, szempillasamponnal történő tisztítás elmulasztása esetén a pillák tövében idővel felgyülemlik a szennyeződés, ami nem csak esztétikai problémákat okoz, hanem a demodex atkák elszaporodásához is vezethet. Ez a folyamat gyulladást és rosszabb esetben akár tartós szempillavesztést is eredményezhet. Fontos tehát, hogy rendszeresen és alaposan tisztítsd meg a pilláidat, valamint azok környékét, hogy megőrizd szemed egészségét és a bőröd tisztaságát.

Ha az előző két szempont még nem lenne elegendő meggyőző érv a műszempillák alapos tisztítása mellett, vegyük figyelembe a harmadik szempontot is: a komfortot. Ha nem gondoskodsz a műszempilláid tisztaságáról, először csak enyhe viszketés és pirosság jelentkezhet. Azonban ha ezt elhanyagolodaz irritáció súlyosbodhat és kellemetlen érzéseket okozhat a szemed környékén. Fontos megérteni, hogy nem a műszempilla viselése váltja ki ezeket a problémákat, hanem a gondatlanság és a megfelelő tisztítás elmulasztása.

Az egészséges pillák és szemkörnyék fenntartása érdekében szánj időt a gondos tisztításra és ápolásra!